Sulafjället!

Hejsan svejsan!

Igår var vi ute på "äventur"..  igen.. Denna gången bar det av mot sulafjellet, 796 m ö h. Sulafjellet är det fjäll som vi ser varje dag från våra fönster, så det har lockat oss länge nu att bestiga det.

Vi tog båten över fjorden till ön Sula, vi tog en kaffe sen var vi redo att börja med bestigningen. Emma tog täten och satte räserfart! Härregudars! Ingen vattenpaus här inte. Vi var fem hurtiga filurer från sverige, skottland och spanien som kämpade i sol, lera och snö. Idag är både ben, rumpa och fötter i helt annan form än vad dom brukar vara. Men upp kom vi, nästan.. Igensnöade stigar, rockiga stenar och ont om tid för att hinna med båten tillbaka över fjorden satte stopp för färden mot toppen. Men vi fick oss en härlig tur iallafall. Mackor, vatten och kvikklunsj förtärdes innan en galen resa ner för fjället började. Vi tog en genväg... det var bara att sätta sig på rumpan och åka =). Vi kom ner på rekordtid och hann med båten tillbaka. YEAH!

När vi tagit oss hem till blokka fick Maria och Rachel sån god badlust. Jenterna hoppa i fjorden, eller ja satte sig i den iaf. Första doppet i år! Galet, tänkte Emma och gick hem för att ta sig en varm dusch. =)

På kvällen var det fest hos Rach, hennes sista utekväll här i Åle.. Hon åker nämligen i morgon, måndag till skottland.. Det blev en väldigt trevlig kväll som slutade med allsång hela vägen hem från stan.

Nu ska vi ut på tur! Ha ha. Det är faktiskt sant. Man får passa på att ta vara på fjällen innan vi kommer tillbaka till världens plattaste stad, Örebro.


På väg upp!


Trötta tjejer :)


Emma tar sats inför ett stiligt hopp.


Rachel :)


Rachel, Juan-Manuel, Juan, Emma


Högre upp på fjället var det en del snö.


Rachel skönk ner till midjan på ett ställe..


Härligt att ha en hytte här uppe!


Maria vilar sig i mossan.


Traskar nedåt igen!


Första doppet, mössan på, riktigt kallt!!


Fina flickor :) Rachel och Kristine.


Yeeey!

Kommentarer
Postat av: David

Hej Mary!!!!!

Is it you who writes??

2010-04-12 @ 08:29:58
Postat av: Maria

HEI David!!

Jorå vettu det är jag och Emma som skriver tillsammans. How is australia!? Visst har du en ressida du också? Länka bloggen din hit vettja när du kommenterar så kan vi gå in och kika! Jätte kramen från Norge till andra sidan jorden! Hoppas du har det kanon där borta! Kram

2010-04-12 @ 22:53:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0