hej hopp snabbrapport!

Maria har fått jobb på samma avdelning som Emma från 15 okt! HUR KUL SOM HELST! Det blir intermediära avdelningen för hela slanten! =) WOhooow!

För övrigt knallar livet på här borta i Stavanger. Vi har haft pizza-kväll ikväll, kära Lillemor har flyttat till grannhuset och Emma ligger i soffan med täcket och svettas.. hon har nämligen feber. Den där höst-sjukan ni vet.. Men vi har köpt in vitamin-björnar som botar det mesta =)

Me snakkes!

KYSS!


Peppes paracet

Ikväll blev det Peppes Pizza med personal från Marias avdelning, trevligt! :)

Från det ena till det andra.. Vi har haft slut på Ipren ett tag nu, men på vägen hem från Peppes ser vi hur folk går ut och in från apoteket. Dom har tydligen öppet mitt i natta i den här staden. Full rulle på apoteket på en tisdagkväll, det är visst där man ska hänga!

Kan tyckas vara lite underligt när alla affärer fortfarande har söndags-stängt i Norge, men apoteket ska minsann ha öppet till midnatt varje dag. Glada blev vi och huvudvärken försvann direkt! 


Här äeer det draag!


Friskere hverdag! Heja, vitus apotek!


SM-guuuld, SM-guuuld... nej fy fan..

Skönt att man vaknade upp i Norge idag...
Nu sitter vi här, dricker äppelsaft och spanar in KG Bergströms flint. Väldigt välpolerad skulle man kunna säga.

Idag på coop fick vi lite medlidande av en kö-kamrat vid kassan. Det var slut på påsar, en snäll norrman hämtade nya till oss och sa "så här dagen etter valet må man ju hjelpe grannelandet litt". Schyrre!

På jobbet knallar det på. Panschisarna är gulliga.
På hemmaplan är det fina fisken. Åt lax idag. Gött! Lillemor lägger av sina underbara kommentarer på bred värmländska titt som tätt. Häromdagen lurade hon Emma att det finns filmkameror på intermediära avdelningen där Emma jobbar. Hihi. "så du vet Emma, dom kan ju se allt du gör om nättrarna" OOps tänkte Emma som skuttar runt i korridorerna, sjunger lite och tar en kaka lite då och då.

 Tack och hoj leverpastoi!


 






Han kanske ska besöka en av Stavangers frisörsalonger,
det tänkte nämligen vi göra!



Stokkilistokka

Hejhoppsnopp!

 

Här kommer rapport från jobbar-tjejerna!

 

Idag hade vi ”roliga-historier-battle” i soffan på sjukhemmet. Maria, en annan i personalen och damerna på hemmet..

 

Maria: Vet ni.. banan heter ju egentligen inte banan i Norge.. Det heter ju Guleböj!!

Undersköterska Hilde: Men du.. Det var en gång en Svensk som ville bli högutbildad, så han läste till pilot..

Damerna: Hihihi!!

 

Humor på ”hög” nivå!

 

Emmet jobbar ganska mycket nätter nu för tiden. Förra nattpasset satt Emma och snackade med en go liten dam som inte kunde sova.

 

Damen: Så du blir här över jul!? Men då ska du komma hem till mig på julafton, jag har ett stort hus inne i byen :) Inte ska du vara ensam på julafton!

 

Söta damen :)

 

 Vi har det gött här borta!



                                                
                                                 Svinarp...här äeer det draag! :)



The roof!

Ett tips: Det är rätt kul att översätta vår blogg till engelska, vi brukar fnissa högt åt googles översättning. Så om du har lite över, go for it!

Vi har haft helg här i Stavanger, och kors i taket, vi var lediga samtidigt, nämligen i söndags! Detta resulterade i att vi selvfølgelig provade Stavanger by night i lördags. Vi hamnade på taket..hehe. Det är sant, det heter så faktiskt. Det blev mycket dans, lite sång och lite mojito :D Kvällen avslutades med en smarrig Subway-macka, gött!

På söndagen klev vi upp tidigt, det var dags för söndagsutflykt. Vi sprang till hamnen (eftersom vi alltid är ute i god tid) och hoppade på båten som tog oss till Lysefjorden. På båten var vi en mix av människor från Europas alla länder. Fin guidning på ett antal olika språk och fin musik medföljde. Emmet och Margareth fnissade hela vägen runt. Kvikk lunsj hade vi såklart med oss på turen, ett måste här i Norge.

Nu är det jobbvecka igen, Maria började veckan med att prova brandslangen. Det var coolt!

Ikväll blir det poströstning och potatissoppa. 



Märit in action, ingen eld här inte!


På taket


Båtturist :)


Ännu fler turister


Preikestolen bakom molnen. Dit opp ska vi, det blir nästa
söndagsäventyr!


Lillebrooooor..Ba baba baah!

Tjoflöjt! 

I tre dagar har det varit ett jävvla drag på Lassa (som ligger nära vårt sykehjem) i helgen!! A-ha, Prodigy och självaste Ozzy Osbourne har poppat för våra boende på hemmet. Vissa av de äldre satt uppe hela nätterna och mööös på balkongen. Ca. 15 000 pers befann sig på festivalen och vrålade i kör till Ozzy.

Idag kommer "Lillebror", vi har sjungit Håkan Hellström hela dagen. Lillemor som hon egentligen heter ska flytta in här idag! Vi tänkte slå till med en liten välkomstfest och bjuda på tonfisksallad :D Vi tänker oss en glad pige på 60 jordsnurr från Copenhagen som ska baka sockerkaka åt oss, blir fett!

Igår hade vi städdag, så nu är det glänsande rent. Det har legat ett paraply på diskbänken sedan vi kom hit. Maria trodde det var Emmas och Emma trodde det var Marias paraply. En viss irritation har legat i luften angående detta paraply och dess dumma placering. Igår släppte Emma bomben: "Maria är det ditt paraply??". Maria svarar: "Nej, det är ju ditt!?" Båda ropar ut: "OVE!!!" och börjar asflabba. Det är alltså vår kära vaktmästare som glömt sitt paraply på diskbänken. Emma citerar Håkan i Sunes sommar: "Det här ska han få faan för.." Hi hi. 

Ikväll blir det ett glas vin nere vid hamnen, mys!



Emma går till jobbet och blir avvinkad av Maria. 
"Hej då Emmet! God nattevakt!"



Sola skinner i Stavanger

Hello blogg-readers


Idag ska vi berätta om en kul händelse på jobbet. På arbets-tavlan igår kväll stod det att Janne skulle jobba tillsammans med Emma. När väl klockan var slagen för kvälls-skiftet kom en söt liten tjej med ljust långt hår och presenterade sig som.. JANNE! Hi hi fyndigt, men så klart man kan heta det.. som Jenny.. fast inte riktigt. =)

Idag har vi tagit oss en ordentlig runda på stan. Vi började med att fixa skatte-kort och personnummer! Grattis till oss som får brev med posten om en vecka ungefär med D-nummer! Sen strosade vi på stan, tog en macka i hamnen och tittade på alla Italienare som invarderat stan. Det stod nämligen ett enormt stort kryssningsfartyg i hamnen. Det största vi någonsin sett. Då bestämde vi oss för att utöka våra pensionärshobbyn, inte bara flygcert. Vi må ju skaffa oss kryssningsfarttygscert. också!! Efter det hoppade vi på en båt (en lite mindre än kryssningsbåten) och tog oss en runda bland öarna utanför stavanger. Väldigt fint.

 

Tjingeling!



Här började dagsturen, nämligen vid vår alldeles egna dörr.
Kom gärna och knacka på :)


Norskt personnummer, here we come!


Här var det livat! Emma väntar snällt på sin tur. 


Klart!


Fina Stavanger :) Lilla båten i bakgrunden.


Italiano-båt.


Maria spanar in Rebecka.


Emmet i Stavangerrrrr.


Märit on the boat!


Soool!


Jenter på tur.


Med vind i håret.


Fontänen mitt i stan.


Emmet väntar på röstsedel.


The crib. :)







"Nettopp kastrert"

Andra dagen på jobbet gick fint! :) Vi har haft en riktigt mysig dag idag :) Efter jobbet åt vi ett ägg och tog sedan en tur ner på stan tillsammans med Rebecka. Sikken mysig stad!!! En hamn mitt i stan och fina små trähus överallt i roliga färger, bl.a. lila, turkos, rosa, gul.. Otroligt charmigt!

På vägen hem gick vi in på Rema 1000, en stor mataffär. När vi stod i kön ställde sig en kort, leende, liten kvinna väldigt nära oss och stirrade intensivt. Hon stod till slut så nära att hon stötte sin väska mot Emma.

Emma flyttade sig lite och tittade på kvinnan. Kvinnan sa snabbt, med extra stort leende "Det är okej". Okej tänkte Emma och ställde sig framför kvinnan som även hade 10 kattmatsburkar i famnen. Men kvinnan stod kvar och sa efter en stund "Jag har katt hemma"....tystnad..."Den er nettopp kastrert". "Jahaaa" sa Emma lite fånigt och höll sig för skratt. Maria och Rebecka höll på att dö bakom Emma. Efter ännu några sekunders tystnad säger kvinnan.."Det var igår.." Vi kämpade för att inte brista ut i storskratt.

När vi kom ut från affären brast det och vi fnissade hela vägen hem. Det var en riktigt söt kvinna som förgyllde våran dag. :) Inte alla som berättar om sin kastrerade katt i kassakön.

Nu blir det lyxmiddag! Fiskbullar och potatis ;)

Hade gott!


Kompisen vi mötte på väg hem från jobbet


Nere vid hamnen


Fina trähus

   
Mysiga fik :)


Mer bilder kommer när vi laddat våra kameror!

RSS 2.0