En helg i Åle

Vi har haft en riktigt härlig helg här i Ålesund. Helgen inleddes på torsdagen med musikquiz på Hoffman. Ett bord var bokat 12 spelsugna tjejer. Vårt lagnamn var ”Svensk-skottsk-norsk” (påhittigt va?). Det gick faktiskt riktigt bra för oss och vi kunde både Håkan Hellström och adressen där Storbritanniens premiärminister bor. Bra frågor för vårt lag med andra ord =)

 

Fredagen bestod av utbytesstudent dag. Mycket trevligt! Denna termin är vi 13 st utbytesstudenter. Det blev guidad tur på stan, besök på museum och gratis lunch och middag. Härliga tider! Vi möttes upp allesammans och åt Pizza-middag och gick sedan till ”Lilla” och tog ett glas vin. Efter lite vinförtäring blev det en härlig språkmix, en blandning av svenska, norska, tyska, spanska, ungerska, franska och engelska. Kul! Hela gänget drog sedan till ”Keisaren” och kvällen avslutades med gitarr och sång i en lägenhet i närheten. Vi hann då med riktigt mycket denna fredag! Vi hann även ringa och gratulera Henke som fyllde 30 år. Vi övade in den norska gratulationssången och sjöng den för honom. =)


Inget handsk-snatteri denna gång, men däremot blev den unga, blyga taxichaffisen (Geir Arne) så charmad av Emma att han snattade vårt nummer ur "taxi-systemet" :P  


På lördagen blev det film med skottarna och ikväll blir det träning.


Här kommer lite bilder från helgens bravader!


Guidad tur i stan. Vi har nu memorerat allt guiden sa. Så alla som
k
ommer hit och hälsar på får en exklusiv tur i byen av oss.


Här säljs det kräftor för fulla muggar, nyfiskade och nykokta.


Fint =)


Pizza på Peppes! Underbart gott och trevligt!


Utomhus-vin på "Lilla". Faktiskt riktigt mysigt med värmelampor, filtar
och snön som sakta föll ned. Svenskarna var väl förberedda med täckbrallor.


KLEM!


Maria river loss med Deutschañol: "Ich habe eine freundin, que es de
Landsberg en Alemania". =)






Ingen brasa här inte..

Vi har då inte tänt på någe, men brann-larmet gick ju ändå då..
Vissa av er tyckte att vi var så lugna i hissen. Och ja, idag slog vi lugn-rekordet.
Mitt i torsdagsmiddagen satte oväsendet igång, vårat fruktansvärda brandlarm.
Vi packade lugnt ihop maten, tog med ketchupen och knatade ner till entrén. Där hade vi en härlig middag trots allt. =)

Ikväll blir det musikquiz på hoffman inne i stan. Kul!

Herrå!


STORM i "Eel - sound"!

Godkväll allesammans!


Idag har det regnat, snöat, haglat och blåst nå så in i vassen! Just nu är det storm ute och lyftkranen som står ca 200 meter från vårt hus snurrar som en propeller. Det knakar så där härligt i väggar och fönster. Får se hur vädret blir imorgon bitti när man ska traska till skolan..


Igår var vi hos Kristine och tittade på handboll och Grey's anatomy. Det blev en riktig rysarmatch mellan Norge och Danmark, som avgjordes i sista sekund. Resultatet gav en del sura miner i soffan..speciellt från Maria som precis skrytit om att hon är 1/16 norsk!! :-D



Heja Norge! "Pårom, slårom!" hm.. men vad gör den svenska gubben
på planen??


Rachel, Maria och "Abböö" (som gamlingarna kallar henne på praktikplatsen)


Beate, Kristine och Monica. Flotteäää!


Oj oj..lyftkranen i gungning och inte en endaste bygg-gubbe i sikte.
What to do!?


Ingen rubrik..eller nu blev det ju det..äh! Hehe..

Idag tänkte vi rimma
eftersom vi gillar att limma


Tänk vad gott det är med choklad
det gör en alltid glad


En burk makrill om dagen
gör dig go och rund om magen


Med skyltar på dörrarna
hittar vi i körrarna (korridorerna)


Nu ska vi till Kristine
titta på TV och fline


 …sådärja... dendu! =)




Opp och ner, ner och opp, grisen gal i granens topp!

Ja...vad ska man säga om den här dagen.. Första dagen vi har dåligt väder här i Ålesund, ganska otroligt! Vi har blivit lite bortskämda med sol varje dag.

Imorse när vi skulle gå till skolan fastnade vi i hissen!! Vi kom ner till första våningen men dörren gick inte upp. Rachel kom och försökte hjälpa oss. Efter en kvart tröck vi på knappen med ringklockan och ett larm gick igång, till slut svarade en vänlig gutt. Hur det hela slutade kan ni se på filmen nedan. =) (Tryck på länken)


http://www.youtube.com/watch?v=rxgCUh5kzT0



Morgonens oturs-start kompenserades upp med att Marias kjæreste bokat flygbiljett hit till Ålesund! Dessutom har Maria fixat jobb som sjuksköterska i sommar! Hon är bra hon!! =)

Vi är nyss hemkommna från ett riktigt roligt pass på Aktiv trening. Body Jam heter det, Hip hop-dans blandat med lite styrkeövningar. Riktigt skoj faktiskt!


Hade fint!


Sura miner i heisen


Dyngsura efter en regnig promenad till skolan

Efter regn kommer sol! =)


Angels and demons..and a load of delicious brownies

Igår hade vi en riktig tvätt-dag! Visste ni förresten att det kostar 12 kr per tvätt? Inte alltid lätt att leva i detta land =).

På kvällen blev det film och hembakta Brownies tillsammans med Abbie och Rachel, riktigt skön lördagskväll. Vi såg ”Änglar och demoner” och just när det var som mest spännande grep Emma tag i Marias ben och Maria flög ur Abbies säng samtidigt som Rachel började skrika. Rachel och Maria fick hjärtklappning och Emma satt och småfnissade tillsammans med Abbie =).

Angående bibelnissarna..så har dom ringt på våra dörrar ett antal gånger.. men tyvärr har vi alltid lyckats vara upptagna av något..Vi har stått i duschen, spelat för hög musik så vi inte hört dom, varit mitt i maten..m.m. men ringer dom på igen ska vi självklart öppna och tala om att vi inte är intresserade...


Idag har det blivit en del plugg (faktiskt!). Vi blev riktigt sega fram mot eftermiddagen så vi beslutade oss för att gå och träna. Abbie och Rachel hängde på. Efter ett hårt träningspass på gymmet intog Maria massagefotöljen och Emma ville testa hur mycket av vigheten som finns kvar sedan konståkningstiden. Hon gick bort och satte sig i ett hörn bakom några maskiner och hoppades att ingen skulle se henne. Emma kände sig rätt nöjd när hon var riktigt nära att komma ner i spagat. Rätt som det var lufsade en skäggig, långhårig kille  fram till Emma och slog sig ner bredvid henne. Killen går plötsligt ner i spagat, split och gör en massa vighetsövningar. Galet!! Emma masade sig sakta iväg och fick gå hem med svansen mellan benen.

Marias dator fick ett plötsligt hjärtstopp nu under kvällen också, otäckt! Men efter lite hjärtmassage (läs starta om tio gånger och ett frenetiskt ruskande) kom den tillbaka och är vid liv igen, puh! =)

 
Good night everyone!



Rachel is making the brownies and Maria can't wait for them to be ready








When the moon hits your eye....

Stekt vitlöksbröd, vin, en härlig sallad, tända ljus och Dean Martin i bakgrunden. En middag för två på fredagskvällen =) Riktigt gött! Efter middagen bjöd vi Abbie och Rachel på ris al a malta och sedan gick vi in
till byen och mötte upp Runa på Metz. Där spelade "Josah" ett riktigt bra band! En fin fin fredagskväll!

Igår i skolan hade vi den efterlängtade föreläsningen om svangerskap (graviditet), väldigt intressant. Föreläsaren var nog lite trött efter fyra timmars föreläsande, hon skulle sätta sig ner men missade stolen och försvann ner bland bänkraderna :D. Nedifrån golvet hördes "Det gick greit! och en hand stack upp. he he.

Maria har under veckan, på något sätt, lyckats samla på sig tre handskar, ganska otroligt! Men dom är nu tillbaka på rätta händer.


Vår vackra stad. Ute på handskåterlämnings-tur


Vi och skottarna på Metz


Josah


Vi drog till med lite bugg på dansgolvet. Kanske man skulle börja på en
buggkurs...hur många vuxenpoäng ger inte det!?


Kl 02.15 var det dags för byvandring. Vi trodde vi skulle vara ensamma
med guiden, men det var säkert 500 personer som hittat dit mitt
i natten. Gøy!


Nattkäk! Peppes take away för endast 15 kr(!). Vilket kap! Vi placerade
oss på en glassbox inne på Peppes och lyssnade på Alf Prøysen. Musiktips,
look it up på Spotify. 




Two days before the day after tomorrow eller Torsdag om man hellre vill kalla det så..

Fyndigt! Hö!

Igår var vi på Norges tredje största köpcentrum "Moa". "Huuuge!" som skottarna uttryckte sig. Självklart varClasse Ohlson på plats! Efter en heldag på Moa var vi väldigt trötta, Emma gick in i en spegel och Maria vurpade.

Idag har vi ägnat oss åt kultur hela dagen. Vi började med en kultiverad frukost med lagom kokta ägg toppade med salt. Därefter tog vi en givande promenad till högskolen i Ålesund, där vi spenderade en intellektuell dag. Dagen fortsatte med att läsa forskningsartiklar och att städa korridoren i takt till Frédéric François Chopin. Tredje dagen i rad på "Aktiv trening" också! No more Paradise hotel, nu är det "En annan del av Köping" som gäller (och SVT:s dokumentärer såklart). =)



En annan del av Ålesund. 


Städning i grannkorridoren.
Foto: Vår Indiska vän, Thomas.

 

Avslöjandet..

Här har ni två tjejer som är anti allt vad såpor heter. Vi inte har lyckats följa några serier överhuvudtaget så länge vi levt (Okej, Tre kronor då..)

Men nu ska ni få höra... här kommer bomben! Vi har på lite mer än två veckor avverkat 56 avsnitt av Paradise hotell...på danska! Herreguud! Vad ska det bli av oss..vi har ju i alla fall lärt oss en hel hög med danska ord nu när vi ändå är ute och reser i Skandinavien. Paradise Hotel har vi nu lämnat bakom oss, och ska gottgöra det hela med att se på SVT-play och alla härliga dokumentärer ex. ”Hovsjö brinner” eller ”ett rop från världens tak”.

Tänk hur livet kan bli utan TV..

Och vill ni veta det värsta, mitt i finalen plingar det på dörren. Vi trodde det kanske var TV-licens-gubbarna, men ikke! Det var två uppklädda guttar som frågade om vi var kristna.. Vi svarade njaeeaooä.. Den ena gutten frågade då: Var tror dokke på da? Vi svarade att vi var mitt i maten (men det var vi ju inte... hi hi hi) men vi bestämde att de skulle återkomma på lördag. Det blir trevligt, får se om vi är mitt i maten då också..

EnerGiiii

Nu har hurtbullarna varit och tränat igen. "Puls step" blev det denna gång, det blev en massa hopp, ut med armarna, upp med knät, ut med benet, snurra och "EnerGiii"!!

Vi hade våra skottska vänner med oss, men tyvärr stod vi inte brevid dom under passet. Det måste ha varit intressant för dom att vara på ett norskt step-pass med en galen ledare, som de inte förstod ett ord av. =)


Nytränade och härliga!
Från vä. Rachel, Svett-Märit, Abbie samt Frääsch-Emmet


Aktiv Trening

Nu har vi varit här i två veckor, kan ni tänka er! Vi trivs som fisken i fjorden, men saknar er där hemma förstås =)

Igår kollade vi på film med dom skottska tjejerna, dom är riktigt hyggliga och dom har blivit våra nya träningskompisar! Idag var vi iväg och tränade på "Aktiv Trening". Kanonskönt! Maria blev riktigt glad när Abbie och Rachel berättade att de var gamla simmare och gärna ville simma någon dag. Woohoow! (Emma följer gärna med och övar på simhopp och hundsim).

Nu sitter vi och myser framför datorn med god mat i magen och väntar på era härliga kommentarer! Bilder på skottarna kommer snart =)


Ungefär så här ser vi ut när vi tränar ;)


Don't stop me now

Igår var det full fart och premiär för oss på den norska festarenan. Kristine hade ordnat en hejdundrandes fest med många gäster. Det blev diskussioner kring våra olika språk som ledde till många skratt. Musiken var väldigt blandad med mycket Queen. Festen avslutades med allsång till "Gimmie, gimmie, gimmie a man after midnight" med ABBA. Allsången fortsatte på bussen in till stan. Väl framme gick vi runt på olika ställen, men favoriten blev "Keisaren". Där var det trubadur och fullt hus.

Kvällen avslutades med en skön promenad hemmåt och Maria lyckades få med sig ett par extra handskar hem. Man kan då knyta kontakter på många olika sätt. =)

Ikväll blir det film med dom skottska tjejerna som vi hälsade på igår.

Ha en skön kväll!


- Hur kom ni till Kristine? Med bil? Buss? Cykel?
- Nej, nej med stol!



Kortskalle

Igår kväll var vi 12 st tjejer hos Cathrine. Det blev tacos, spel och många skratt! Ett riktigt mysigt tjejgäng!

När vi kom hem från Cathrine hade vi fått en lapp i brevlådan. Två skotska tjejer bor i vårt hus och vill lära känna oss =) Riktigt kul att få en sån lapp i brevlådan. Dom läser också till sjuksköterska och är här på utbytesstudier. Vi ska hälsa på dom idag, tänkte vi. Skoj!


På fredagseftermiddagen tog vi en sväng till Högskolens "bibbla".
M
aria lånade "Jenta som lekte med ilden". Eller som den heter på
svenska "Flickan med svavelstickorna".


Taco-kväll, myset flödar.


Då var det dags för Kortskalle (Galenpanna på svenska) =)
Cathrines tävlingsinstinkt kryper fram och hon ger gärnet!
 

Emma liknar mer en galenpanna än en kortskalle. Men det lönade sig
och hon tog hem vinsten! (Yes, yes, yes!)


Är hon inte stilig, så säg? (Yes, yes, yes!)


På vägen hem hittade vi en rolig butik. Trötta och fnissiga som vi var,
höll vi på att dö av skratt =)

 


Ugnen bokad på lördag!

Vi träffade precis "Greger" i korridoren (han heter egentligen något annat, men vi kallar honom det, eftersom vi inte är proffs på att komma ihåg alla namn) Oavsett vad han heter så ska vi få låna hans UGN på lördag! Greeit!! 

Idag hade vi en föreläsning där föreläsaren ofta refererade till en forskare nämnd Öhlén. Föreläsaren valde dock att frånse fjongen över e:t. Vilket gjorde att vi satt och fnissade lektionen igenom. Mogna som vi är. =)
Promenaderna till och från skolan går bara snabbare och snabbare. Vi funderar på att bli medlemmar i, eller starta, Ålesunds gångklubb. Vi skulle regera =)

Vi har haft en funderardag idag också, vi är ju färdiga sjuksköterskor till sommaren, galet! Det blir spännande att söka sommarjobb!

Nu ska vi mummsa på vår nyinköpta glass, vi har lyxat till det lite här på torsdagskvällen =). Imorgon är det fredag och helgen som kommer är fullspäckad med tacos, tjejkväll, utgång, ugn, dans, sång m.m. Det blir första utgången i Norge. Vi rapporterar här på bloggen och berättar allt som händer under helgen... kanske... =P

Tjingeling


Bredvid glassen hittade vi lördagsmiddagen... eller kanske inte =)
hi hö ha he!


Gaslarm och bergsbestigning

Nu är det bevisat, vi behöver ingen väckarklocka. Imorse plingade vaktmästaren på dörren och samtidigt går gaslarmet här i Ålesund igång. Så nu har vi testat brandlarmet x2, gaslarmet och vaktmästaren. Allt verkar fungera, skönt det!

Vi klädde på oss och drog iväg på dagens äventyr. Vårt mål: Fjällstua! Vi har haft en underbar dag med sång och sol! =) Här kommer ett helt gäng med bilder, titta och njut!


Promenad mot berget


På väg uppåt


Trapporna var igensnöade, så det var lite kämpigt att ta sig upp


Det var riktigt brant på vissa ställen, men utsikten var toppen =)


Väl uppe på berget "såg vi ända bort till Mariannelund"


Utsikt över Åle!




På ön längst bort ligger flygplatsen och därifrån går det en 7,7 km lång
undervattenstunnel till Ålesund.


Emmet och Märit på äventyr


Vårt hus!


Det blev riktigt varmt, när vi hade ångan uppe och solen stekte


Det var bara att hålla sig i räcket och åka med, eller som Stenmark skulle
ha sagt "De ä bar å åk".


Det blev en riktig kanondag! Höhö!




Lampproblemet löst: Stor krasch i blokka!

Angående taklampan som slocknade för några dagar sen.. Den finns inte längre, eller jo glödlampan finns kvar men resten är borta. Så kan det gå när en norsk vaktmästare ska lösa lampproblem. Han tog fram hammaren och påsen. Men det gick kjempe greit, ingen kom till skada och vi har lys! =)

 Vi skulle vilja citera Erics kommentar härromdan:

”- Varför behövs det 401 norrmän för att byta en glödlampa?
- En håller i lampan och 400 snurrar huset.”

Idag har vi varit en sväng till skolan på föreläsning. Under eftermiddagen hade vi våra examinationsseminarium i vårdkommunikation, (Den kursen vi har läst på Örebro universitet på distans), så nu är vi klara med den kursen och kan fokusera helt på de norska studierna =)

Igår var vi på ”bodystep” inne i stan. Ledaren var en hurtig norsk kvinna som skrek ”EnerGii, enerGii!!”, klockan 8.15 på morgonen. Vi tog i så att frukostgröten var på väg upp. Härligt med träningsvärk!


Det som återstår av taklampan, härligt att den lyser i alla fall!


Träningsfrukost: Gröt med drickyoghurt. Mumma!


Märy har ergonomisk kontakt med Sweden.


Istapp = Glassförlust på norska


Hákarl

Det har varit en mycket fin helg här i Åle! Vi har till och med tjänat en kova, hittade nämligen en peng i snön. Som vi snabbt tog till vara på.

Idag har vi ägnat oss åt att studera vårdkommunikation, vår kurs på distans som vi läser parallellt med kursen här. Det tog en herrans tid och vi blev väldigt godissugna fram mot kvällen. Vi klädde på oss för att traska iväg till affären. I korridoren möts vi av en fruktansvärd doft. "Det här känner jag igen", säger Maria. "Det luktar val..nej haj! Rutten haj, så som dom gör på Island. Det är säkert samma här. Norge-Island, same shit.."

Vi traskade vidare mot Kiwi, som visade sig ha söndagsstängt. Tacka vet vi ESSO, som hade öppet och hade godis! När vi körde ner metallskoporna i godislådorna klingade det härligt till i metallen. Godiset var från "1800-frysit fast". Men vi var glada ändå och mjukade upp skumgrodorna vi elementet =)

Nu blir det webb-tv och godismys =)
Todiloo..


Hákarl, fermenterad haj i vår korridor 


Vackra Ålesund

Nu har vi kommit hem efter en heldag på stan med tjejerna. Riktigt mysigt! Det blev lite sightseeing, fika och shopping. Det var REA i många butiker, det gillar vi! =) Här kommer lite bilder från idag.

Ps. Vi har fortfarande ingen taklampa..


Ålesunds bio. Fränt hus!




Inne i stan


Maria, Cathrine, Runa, Kristine och vi =)


Koselig

Godmorgon på er!
Igår fick vi pizza i alla fall =) Peppe levererade en "stars or stripes" till oss. Den var greit men dyr!! Mätta och belåtna gick vi sedan vidare hem till Kristine och hade en riktigt mysig kväll. Vi tittade på Mamma Mia och spelade spel. Spelet var ungefär som Alias fast med NORSKA ord :D Det var skoj och vi fick lära oss några nya ord. Maria skulle t.ex. förklara vem Ole Nordmann var. Han är tydligen en typisk norsk gutt, född på skidor och med lusekofta.

Den här morgonen hade vi inte ställt någon väckarklocka, för första gången här i Norge, riktigt skönt. Man behöver kanske inte någon väckerklocka här i huset. Vi vaknade nämligen av det öronbedövande brandlarmet så där lagom kring nio-tiden. Ingen brand denna gång heller. Men trevligt att stå och morgonprata lite med resten av studenterna huset. (Vi hade jacka, täckbrallor och skor på oss denna gång).

Nu blir det en tur in till stan med tjejgänget.

Hade!


Berättelsen om lampjääveln

Det var en gång en taklampa som gick sönder. Poff sa det! Emma hoppade högt och Maria kröp under skrivbordet. Projekt: Byta lampa, inleddes i glada vänners lag! Efter en halvtimmes kämpande med att få loss taklampan var flickornas mungipor inte riktade uppåt mot lampan längre. Maria utropade: I helsefag! Slit ner den bara! Eller NEJ! Vi har inte råd med en ny, i det här svindyra landet. Flickorna tog en korridorsafari och plingade på alla dörrar, men folk verkade ha roligare saker för sig en fredagseftermiddag. Till slut öppnade "Zeysdaydsa" en gutt från Indien. (Flickorna väljer att kalla honom Thomas). Han var en mycket trevlig gutt som lade ner sin själ i projektet. Men inte heller Thomas kunde få ner lampan. Han erbjöd sig istället att låna ut sin lilla läslampa. "Schyrre" sa Emma och Maria tackade Thomas så mycket.

Flickorna gick in på rummet igen och så vitt jag vet står dom där under lampan än och frustar och svettas.

 To be continued..


Efter 15 minuter blir Emma galen!


Maria jobbar vidare med peppning av Emma


Glada över Thomas lampa. Emma fick plötsligt "unibrow".


Fredagsmyys i Åle

Igår och idag har vi haft föreläsningar med alla våra tre klasser, vi går nämligen med alla de tre årskurserna. Det innbär att vi har träffat ungefär 400 nya klasskompisar denna vecka. Kommunikationen går bara "bättre och bättre dag för dag". =) I slutet av veckan har det slunkit, slinkit, slankt in en hel del norska ord när vi pratar med norrbaggarna och norrbaggorna.

Våra "lunchpåsar" är alltid lika spännande. Igår dukade vi upp två makrillsburkar och gjorde ett par riktigt goda smörgåsar. Inte undra på att ingen ville sitta bredvid oss på eftermiddagen=)

Idag har vi haft kanonväder här i Åle, sol, -8 grader och härliga vyer var man än tittar. Ni borde komma hit och kika. Vi tog en liten omväg när vi gick hem från skolan idag, vi gick ner till vattnet och hälsade på några fiskare.

Ikväll hade vi tänkt att äta pizza men det blir det inget med. Vi kom på att vi saknar både ugn och micro. Vi har heller ingen TV så vi roar oss på annat sätt. Efter att vi igårkväll tittade igenom NRK´s webbtv-utbud nöjde vi oss med nästan vad som helst. Det blev "hål i väggen" på TV 6. Väldigt underhållande...

Nu ska vi gå över till grannen och fråga om han har ugn eller micro.. Ikväll blir det popcorn och film.
Ha en skön kväll!


Föreläsning om död och döendet, men vi ser glada ut ändå


Många använder datorer på föreläsningarna och i pausen blir det 
mycket facebook



Bild från vår lilla promenad hemmåt




Båtarna ligger i fjorden året om


En liten genväg i snön


Gissa vad det här är =)


Vårt härliga hus, och larmcentralen tyckte att vi skulle springa upp till
översta våningen när brandlarmet gick!


Nu sitter namnen på postlådorna, vi tar gärna emot brev


Senaste nytt: BRANN

Här satt vi i godan ro framför våra datorer och så plötsligt går det värsta brandlarmet vi någonsin hört, igång!
Sykepleier som vi är störtar vi ner för trapporna i strumplästen och prejar oss förbi några slöfockar som både hade skor och jacka på sig. När vi kommer ner till ingången ser vi på en skylt att larmet gått på elfte våningen och att brandlarmet inte är kopplat till brandstationen. Panik nr 1 utbryter! Självklart styr vi upp det hela och ringer 110. En glad norsk gutt svarar och frågar vilken väg vi befinner oss på. Panik nr 2! "Vart bor vi!!?" Vi frågar runt bland folket i entrén, men ingen vet, för nästan alla är utbytesstudenter. Till slut trädde en liten gutt fram och gav oss vägnamnet. Då frågar den smått irriterade mannen i telefonen om det finns några indikationer på brand. "vi vet inte", säger vi och kilar ut i strumporna mitt i smällkalla vintern för att kika uppåt mot den översta våningen. Vi ser inget men tycker oss känna röklukt. (Vi upptäckte senare att det stod några utanför och rökte.) Mannen i telefonen ber oss att gå upp på översta våningen och kolla om det brinner. Panik nr 3 utbryter! "Aldrig i livet", ryter Maria i telefonen. En kille smyger sig ner till entrén och berättar att larmet kommer från hans rum, men han vet inte vad det är som satt igång det, ingen brand. PUH! Vi slapp gå upp och kolla. Till slut efter många högljudda minuter kommer en securitasvakt och försökte stänga av larmet, han letade efter nyckeln ett tag men lyckades till slut få tyst på larmet. På vägen upp till våra rum blev vi bekanta med våra grannar, mycket trevligt. Detta kanske vi borde göra varje onsdagkväll! Dom berättade att larmet brukar gå då och då. Vi förstod då varför folk hade hunnit tagit på sig jackor och skor innan det masade sig ner. =) Grannarna hade fnissat när vi sprang runt i strumporna och försökte styra upp det hela. 

 








Vilken tur att Emma slet med sig sin nya kamera i farten, men struntade i både skor och dator.

Kjempe greit!

Idag har vi fått våra första kompisar här i Åle, Kristine, Maria (fint namn) och Beata. Dom verkar kjempe goa och vi ska hitta på nåe gøy i helgen tillsammans med dom. Kjempe greit!

När vi kom till skolan imorse hade lektionen bytt sal och vi traskade in i en stor sal med bara guttar! Dom såg snälla ut men vi vände snabbt på klacken. Vi har endast tre guttar i vår klass och över hundra jenter. Vi gick till Rigmor och hon såg till att vi kom rätt. 

Här på högskolan äter studenterna mest mackor till lunch eller köper något i cafeterian. Svenskarna (2 st) äter istället pastasallad ur fryspåse, då dom inte införskaffat matlådor =)

Vi hörs!

Ps. Kul att det är så många som kommenterar våra inlägg! =)


Visst har vi en fin promenad till och från skolan?



Vi mötte plogen på vägen hem! Jippie!


Glada inne på vår affär Kiwi.


Purren fick stanna i affären. Kul namn =)


Kor

Oj oj vad trötta vi är nu. Det var en intesiv men rolig dag!
Dagen började med en frukost på Marias rum. Det ljusnade på och vi kunde se stora fina berg komma fram, mycket vackert!
Kvart på ni kom Rigmor och hämtade oss och det bar iväg till högskolen.
Föreläsningen gick bra och vi förstod det mesta men rolig dialekt har dom med mycket "k" i alla ord. Ex. Kva och kvem. Det är roligt när dom ska säga
hur, "kor". En bit in på föreläsningen när vi började känna oss varma i kläderna och tyckte oss hänga med i föreläsandet, vände sig alla plötsligt
mot oss och log. Vi tittade upp som två frågetecken och log lite halvt tillbaka. Föreläsaren hade tydligen dragit ett skämt om svenskar och där satt vi som två
äggulor. Efter föreläsningen var vi vrålhungriga och vi mötte Rigmor för lunch. Lunchen fick dröja, det hade blivit ändrigar i schemat och det var dags för oss att
göra vårt framträdande för studenter i termin två. Det gick faktiskt riktigt bra och vi fick dom till och med att skratta när vi skämtade. Riktigt lyckat =)
Eftermiddagen bestod mest av rundvandring på högskolan och vi fick våra studentkort. Hihi riktigt stiliga med foto och allt! :D
När skoldagen var slut och vi kom ut, såg vi två personer som åkte längdskidor. Vi insåg snabbt att ett par längdskidor skulle vart guld värt på Ålesunds snöiga vägar.
Man plogar tydligen inte här =) Vi pulsade trötta hemmåt.

Redan igår kväll upptäckte vi att ingen av oss hade tandkräm med sig, så dagen har bestått av mycket tuggummituggande.
Men nu har vi äntligen införskaffat tandkräm! Nu blir det tandkrämsfest!

På fredag flyttar det in två skottska tjejer i vårt hus! Det blir skoj!
Dalmål, gävlemål, ålesundsdialekt och skotsk dialekt, underbar blandning!!

Hade, hade! 


Inne i högskolan


Utsikten från högskolans bibliotek



Från bron över till vårt studentboende


Vårt hus i bakgrunden


En liten del av utsikten från våra rum


En båt åkte förbi =)



Framme i Åle!

Hej allihopa!
Nu sitter vi och myser inne på Emmas rum. Vi bor i varsitt rum bredvid varandra i korridor. Rummen är små men gulliga och utsikten är fantastiskt! Ser både fjäll och fjord, otroligt vackert!
Flygresan gick bra med Kaj som pilot, vi höll dock på att landa i fjorden men Kaj styrde upp det hela, så det gick fint. Vi fick även flyga trots "heavy bag"- lappar på våra väskor. Han är schysst den där Kaj =)
Imorgon kommer vår nya kompis Rigmor och hämtar oss "kvart på ni". Då far vi till högskolan. Dagen startar med att vi ska prata inför en klass på 150 sjuksköterskestudenter!!! Sen blir det lunch med Riggan och därefter rundvandring och introduktion för oss. Blir spännande det här, ett riktigt äventyr! Imorgon får vi vårt lösenord till bredbandet, just nu snyltar vi på Claus. Vi ska väl stänga ner här nu, innan Claus upptäcker oss =)
Vi hörs snart igen!
Kram på er!


Heej Kaj! Halloooåå Boje!


Her og Nå

Då var det dags för oss att starta bloggandet. Vi packar för fullt och läser lite
norska skvallertidningar.
Imorgon drar vi! Destination Ålesund. Det känns otroligt spännade!
I fyra månader ska vi vara utbytesstudenter i vårt härliga grannland.
Vi ska förhoppningsvis inte ha några större problem med det norska språket
och vi hoppas att våra kära patienter kommer att förstå oss. Dalmål och gävlemål
ska väl inte vara så svårt att förstå, eller?
Vi kommer att flyga till Ålesund, vilket känns skönt. Vi har dock insett att vi får
ha samma plagg på oss i fyra månader eftersom maxvikten är 20 kg.
Dator, skor och kurslitteratur väger ju inte luft precis.
Hur uppdateringen på bloggen kommer att vara nu i början vet vi
inte riktigt det beror lite på tillgång till internet, men vi hoppas på
att så snart som möjligt ge er en lägesrapport från Ålesund.
 
Hade!


RSS 2.0